Ik ben Monique Geerts (1971).

Na de opleiding Arboverpleegkundige heb ik in 2013 de opleiding Toegepaste Integrale Psychologie afgerond.

Ik werk al vanaf 1997 met mensen die te maken hebben gehad met grensoverschrijdend gedrag op het werk van agressie tot seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Mijn eerste ervaring met traumacoaching op het werk was in 1997 bij een busmaatschappij. De impact die dit had op de chauffeur heeft me geraakt, maar ook wat aandacht en serieus nemen van het probleem doet met een mens en hoe veerkrachtig iemand is als hij de “juiste” weg bewandeld.

Mijn kracht ligt in het snel kunnen analyseren waar de rode draad ligt bij het probleem en daar samen een oplossing voor vinden, ook mijn empathisch en hoog sensitieve vermogen ondersteunt dit proces. Het ten alle tijden serieus nemen van mensen helpt mij in de functie als trauma coach en vertrouwenspersoon.

Ik ben getrouwd en woon in Dordrecht. We hebben een zoon die geboren is in Haïti, hij was 3,5 jaar toen hij naar Nederland kwam en ik heb enorm veel van hem geleerd, persoonlijk, maar ook in mijn werk tov het verwerken van trauma’s en leer nog steeds van hem. Een kind doet dit zo anders dan wij als volwassenen, maar zo boeiend en leerzaam en emotioneel om dit van dichtbij mee te mogen maken. Zijn weg en wat ik geleerd heb van hulpverleners om ons heen kan ik nog steeds toepassen in mijn werk.

Verder houd ik veel van de natuur en wandelen met de hond om de stilte op te zoeken.

Opdrachtgevers
ASVZ, Careyn, MeeVivenz, Sovak, SDW, Lunetzorg, Hospice Spijkenisse